top of page

IKM Krav Maga

Krav Maga (in het Hebreeuws) betekent close combat.

 

Het is het zelfverdedigings- en gevechtssysteem dat wordt gebruikt door de Israëlische defensiemacht (IDF), de Israëlische politie en veiligheidsdiensten en vele wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.

 

Het wordt ook onderwezen op scholen die onder toezicht staan van het Israëlische Ministerie van Onderwijs en is ook onderwezen aan burgers over de hele wereld.

 

Krav Maga is ontwikkeld en verfijnd in jaren van conflicten en perfectioneert de leerbaarheid van technieken die zijn getest in reële bedreigende situaties.

 

Omdat Krav Maga gebaseerd is op menselijke reflexen, is het gemakkelijker te leren en is het niet beperkt tot atleten.

 

Leerlingen leren zichzelf te verdedigen in verschillende situaties, zodat zij verwondingen kunnen voorkomen en zich snel kunnen verdedigen tegen een aanvaller.

 

Krav Maga-verdedigingen omvatten verschillende aanvalsmethoden, zoals ellebogen, knieën, schoppen, wurgen, enz., alsook verdedigingen tegen meer dan één aanvaller, gewapend of ongewapend.

 

Zodra de leerling de basisprincipes van Krav Maga heeft geleerd, zal hij/zij in staat zijn zich aan elke situatie aan te passen. Dit zullen nieuwe reflexen worden en gaan deel uitmaken van zijn/haar dagelijks leven.

 

De studenten zullen in staat zijn de beginselen en technieken van Krav Maga toe te passen, zelfs in onbekende of ongewenste omstandigheden, zoals een donkere omgeving, zittend of liggend, in stressvolle situaties of bij extreme vermoeidheid.

 

Je zult ook leren om je omgeving in je voordeel te gebruiken.

 

Bovendien moedigen de gespecialiseerde trainingsmethoden de studenten niet alleen lichamelijk aan, maar brengen ze ook een mentale discipline bij die dient om het vermogen te versterken en te ontwikkelen om gewelddadige confrontaties in hoge-stress-situaties aan te kunnen.

 

Krav Maga is geen krijgskunst gebaseerd op traditionele concepten.

 

Het is een moderne methode die gekenmerkt wordt door logica en die eenvoudige, natuurlijke en praktische technieken accumuleert door middel van eenvoudige lichaamsautomatismen.

 

Krav Maga heeft geen regels en geen grenzen.

 

Daarom zijn er geen Krav Maga wedstrijden, omdat het ontworpen is als een realistisch vechtsysteem.

69921656_10217442118937634_5253165755184
bottom of page